.

بایگانی

بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم صل علی فاطمه و ابیها و بعلها و بنیها


هر چند شعارهای القاء شده توسط دشمنان، حقیر و بی ریشه هستند، اما مهم و خطرناک محسوب می شوند. نمونه ای از این شعارها دوگانه ای است که میان افرادی از جامعه به وجود آمد.# واکسن بسازیم، یا #واکسن بخریم؟
چه چیزی باعث می شود که بعد از چهل و دو سال، بحث و جدل ها در این سطح ابتدایی و سخیف شکل بگیرد؟آیا اساساً باید وارد چنین بحثی شد؟آیا اساساً چنین دوگانه ای شکل گرفته است؟ نسخه واضح قرآن در پاسخ به حاصل شدن چنین چالش در جامعه چیست؟
کارگروه داستان مدرسه دانشجویی قرآنی حمد، تحلیل این موضوع را دستمایه داستان¬های کوتاهی کرده است که همزمان با چهل و دومین سالروز ایام الله دهه فجر، آماده عرضه است. 
این دوگانه حتی اگر کاذب و دستپخت رسانه و عوامل دشمن باشد، در مورد آن دلالت به یک چیز را نمی توان انکار کرد و آن مفهوم «معیار» است. مفهوم معیار می تواند این جدال را به بهانه ای داغ و ارزشمند برای پرداختن به انقلاب شکوهمند اسلامی تبدیل نماید. 
شاید به جرأت بتوان گفت که جهان به چیزی بیشتر از معیار در همه کارهایش نیاز ندارد. نظام شکوهمند اسلامی نیز از این قاعده مستنثنی نیست. این نظام دوره هایی را طی کرده است و در هر دوره¬ای معیارها به شکلی ظاهر شده اند. البته زمانی این معیارها کلی تر بودند و اکنون لازم است جزئی تر و تفصیلی تر باشند. یک زمان عبودیت خدا و اجتناب از طاغوت محور یک خیزش مهم در ذهن ها و جان ها شد. این معیار چیزی مثل روح است. یک وقت شعارِ «استقلال آزادی جمهوری اسلامی»، می توانست به تنهایی تأمین کننده معیارهای مورد نیاز باشد. زمانی دیگر «قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران» تأمین کننده معیارهای لازم در جامعه شد.
قانون اساسی، شکل تفصیل یافته شعار یاد شده است. کمی که گذشت گرایشات مختلف در خوانش قانون اساسی اثر گذاشت و هر کسی بر گوشه ای از آن بدون لحاظ روح کلی این متن تأکید کرد و بلکه جامه ها درید.
اینجا هم معیار برای تفسیر این قانون اهمیت پیدا کرد و البته در همان متن پیش بینی این نکته برای اینکه کاری معطل نماند شد.
معیارها نیازمند تفصیل هستند. چشمِ عقل در زندگی متصل به وحی می تواند معیارهای لازم را در این زمینه تبیین کند.
در عصری که به جای تیر و بمب، هجوم اسناد و معاهدات منافقانه و پلید سلطه¬گران نظام اسلامی را تهدید می کند، دوباره باید معیارها را از نقطه آغازین بازیابی و تبیین کرد. ثقلین، اساس این بازیابی است.
     

 

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۹/۱۱/۱۴
کاظم رجبعلی

نظرات  (۲)

۱۹ بهمن ۹۹ ، ۱۳:۲۱ عباس رفیعها

بسم الله 
سلامحاج کاظم 
عالیه 
خدایی چند وقت خیلی داره این بی معیاری در همه چیز اذیت می کنه ... 
حتی سلیقه هم از معیار بودن افتاده 
زندگی خیلی ها رو تناقض گرفته و داره آسیب می زنه بهشون . 
لطفا داستان ها رو بذارید اینجا هم 

پاسخ:
از شما درس/ درد  میگیریم حاج عباس
۲۶ بهمن ۹۹ ، ۱۹:۱۸ عباس رفیعها

ب. سلام مجدد حاج کاظم 
شاگردی ما پیش شما شهرت جهانی داره 
این حرف های شما هم که قطعا نشانه بنده ناچیز نوازی 

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی